Besede so kot čebele: pikajo in prinašajo med.

švicarski pregovor

Aktualno

Počitniško varstvo - Srčna dežela

V juliju smo uspešno izvedli tri-tedensko počitniško varstvo za otroke od 1. do 5. razreda ljubljanskih osnovnih šol.

Od 8. do 26. julija je bilo na dvorišču Rožne ulice pestro. Imeli smo namreč počitniško varstvo z naslovom Srčna dežela za otroke od 1. do 5. razreda ljubljanskih osnovnih šol, ki ga je sofinancirala Mestna občina Ljubljana. Otroci so v vsakem posameznem tednu poslušali zgodbo Kdo je napravil Vidku srajčico, ki so jo s pomočjo delavnic, pogovorov in vprašanj "prenesli" v svoj vsakdan. V tem tednu so bili deležni ogleda Botaničnega vrta, iz visokega grajskega zidu so si lahko ogledali Ljubljano in se igrali v grajskem parku, v enem od dnevov pa so bili deležni tudi sodelovanja s starejšimi občani v domu starejših Janeza Krstnika Trnovo, kjer so izdelovali povštrčke, se družili s starejšimi in od njih izvedeli kakšno zanimivo zgodbo. Ker smo se odločili, da bomo v Srčni deželi spodbujali ustvarjalnost, je vsak otrok izdelal stojalo za svinčnike, ki so ga lahko okrasili po svoje, skrojili in zašili so srajčico za svojo lutko, na koncu pa se je vsak s svojim talentom izkazal pred starši v zaključni predstavi. Da je bila stvar otrokom še bolj zanimiva smo povabili v goste tudi Gašperja Stojca, cirkuškega pedagoga, ki nam je svoje spretnosti žongliranja predstavil in nam na preprost način predal svoje znanje.

Ker je vsaka kritika dobrodošla, pozitivno mnenje pa še raje slišimo, objavljam komentar hvaležne babi, ki je svoje vnuke redno spremljala pri dogajanju v Srčni deželi.

 

Srčna dežela je bilo res čarobno 3- tedensko počitniško varstvo, ki sta ga organizirala DKPS in MOL. Okoli 90 otrok je v počitniških dneh izkusilo mnogo zanimivega. Imeli so voden ogled po Botaničnem vrtu, krepili so ročne spretnosti in se učili spretnosti žongliranja....

Družba vrstnikov, drugačna znanja, izkušanje novega, lepega in plemenitega so prave počitnice in če še komu polepšaš dan, če si že majhen pripravljen biti človek za druge, je tisto pravo, kar spreminja svet na bolje!

Hvala MOL in DKPS za čarobno deželo upanja in seveda hvala vsem prostovoljcem za ure načrtovanja in snovanja in vsem Vidkom, ki so dobili nove srajčice!

Hvaležna babi