Česa bi se lotili, če bi vedeli, da vam ne more spodleteti?

Robert Schuller

Dogodki v tednu vzgoje:

  • Tiskovna konferenca bo v četrtek, 29. 8. 2019, ob 12.00, v prostorih Družine (Krekov trg 1). Na njej bo sodeloval pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar, ki bo prebral izjavo predsednika slovenske škofovske konference, msgr. Stanislava Zoreta, o vzgoji.

  • Knjižica z besedili - uvod v sveto mašo, kratek nagovor in prošnje za vse potrebe. Vsaka župnija lahko pripravljeno gradivo uporabi pri sveti maši, v svojem glasilu/oznanilih, na župnijski spletni strani ipd. Besedilo je objavljeno na spletni strani Društva katoliških pedagogov Slovenije (DKPS) in Slovenskega katehetskega urada (SKU). 
  • Vabimo, da se teden začne z branjem Izjave o vzgoji msgr. Stanislava Zoreta, v nedeljo 1. 9. 2019. Zaključi pa z blagoslovom za novo šolsko leto, ki ga spremlja blagoslov šolskih torb, na katehetsko nedeljo 8. 9. 2019. Otroke, pedagoške delavce in starše izročamo v Božje roke, jih redno blagoslavljamo in zanje molimo.
  • Dodatno gradivo: če bi kdo želel več gradiva na letošnjo temo Tedna vzgoje, ga bo našel v reviji Vzgoja št. 81., marec 2019 in v knjigi: Globokar, Roman. Vzgojni izzivi šole v digitalni dobi, (Znanstvena knjižnica, 69). Ljubljana: Teološka fakulteta, 2019.