Družina je toliko bolj trdna in zdrava, kolikor so družinski člani sposobni uskladiti svoje družinske funkcije z danostmi drugih članov družine.

Elisabeth Lukas

Območna skupnost Ljutomer

Sedež delovanja: Ljutomer

Predsednik/ca OS oz. kontaktna oseba: Milena Rakuša, rakusa.milena@gmail.com

Duhovni asistent:

Osnovni podatki

Območna skupnost Ljutomer je bila ustanovljena oktobra leta 2002. Nekateri izmed članov so bili že pred ustanovitvijo OS Ljutomer vključeni v OS Murska Sobota. Območna skupnost aktivno deluje že od časa ustanovitve. Glede na starost članov je naša skupnost mlada skupnost. Pohvalimo se lahko, da je večina naših članov zelo aktivnih v društvu.

Osnovni cilj delovanja društva v prihodnosti je ohraniti aktivnosti, ki so postale že stalnica v našem društvu. Vsekakor si želimo še naprej dobrega sodelovanja v domači ljutomerski župniji, z okoliškimi župnijami in škofijo.

Dejavnosti

V tem obdobju smo skrbeli za tri ravni. To je za strokovno, versko – duhovno in družabno raven. Pri našem delu vzajemno delujemo skupaj z župnijo in ostalimi organi, društvi znotraj župnije. Člani smo se udeleževali strokovnih posvetov in predavanj, nekatere izmed njih smo organizirali tudi sami. Izvedli smo že več strokovnih seminarjev  za učitelje: Spodbujanje razvoja samozavesti in samospoštovanja, Inteligentna čustva I. in II., Retorika.

V letu 2007 smo organizirali ustvarjalne delavnice za otroke z naslovom "Moč žive besede", v letu 2008 pa na temo Sv. Frančiška. Stalnica v našem društvu so duhovne obnove v naši župniji, ki se jih radi udeležimo. Vsako leto na Slomškovo nedeljo sooblikujemo sveto mašo in vsaj nekdo izmed članov se udeleži srečanja na Ponikvi. Naši člani se aktivno vključujejo na vseh področjih življenja in dela v župniji. Pri tem je zagotovo zelo pomembna podpora domačega župnika in ostalih skupin v župniji (molitvena skupina, Kulturno društvo Sv. Janeza Krstnika, Karitas …).

 

DOGODKI V OS LJUTOMER

Sodelovanje OS Ljutomer pri sveti maši in blagoslovu šolskih torbic

Članek na spletni strani župnije Ljutomer:

http://ljutomer.zupnija.info/?id_novice=9817

Minisvetopisemski maraton, župnija Ljutomer 2020

Tudi v Ljutomeru smo se v petek 31. 1. 2020 odzvali na povabilo svetopisemskega maratona "Živite kot otroci luči", številni bralci in poslušalci. Božja beseda je v tihoti petkovega večera odmevala skoraj do polnoči. Če je obstajal dvom, da nam bo uspelo bedeti dolgo v noč ob božji besedi,  sta moč in lepota, ki izhajata iz nje, te dvome zelo hitro razblinila. Različni glasovi, različne barve glasov so se čudovito prelivale in grele naša srca. Kakor kamenčki čudovitega Rupnikovega mozaika na steni zimske kapele tvorijo čudovito podobo, tako smo tudi mi dali svoj kamenček v mozaik vseslovenskega svetopisemskega maratona. Tudi slabovidnost naši bralki Majdi ni preprečila, da bi brala in s pomočjo tablice je z veliko gorečnostjo in skrbno izbrano intonacijo glasu slavila Gospoda. 

Ko smo takole zapuščali župnijsko dvorišče, je ena izmed udeleženk dejala: "Danes je bilo res lepo. Bilo je tako lepo in ubrano branje! Ne morem verjeti, kako zbrano sem poslušala" . Spet druga mi sporoči preko e-pošte: " Ooo, hvala Milena, bilo mi je lepo, umiritev po napornem dnevu ..."

Seveda ne smemo pozabiti na podporo,vzpodbudo in sodelovanje domačega župnika Gorana Merice in seveda zvestih članic naše območne skupnosti. Res hvala!

Milena Rakuša, OS Ljutomer

Galerija: Branje Svetega pisma