Imejte na široko odprta vsa vrata, vratca in okna pa tudi srce, da bi lahko vselej in neovirano prišlo k vam srčno prijateljstvo in resnična, prava, topla človeška ljubezen.

Julius Kugy

Duhovne vaje in obnove

Dež, mraz, mrak, sredi zime … kaj bi dal za dopust, za brezskrbne dneve ležanja na plaži, pod milim, toplim soncem, brez skrbi, sredi poletja … Kako daleč je še to, kje je še poletje s svojo toploto! Pa kak dan? En, dva dneva, da si malo odpočiješ, si privežeš dušo – četudi ne na morju – tudi v toplicah bo šlo, kajne …

Tako je z duhovno obnovo: duša si želi v dolgotrajno bližino Boga, na razpolago pa ima dva kratka dneva, da se naužije Njegove bližine v razmišljanju, molitvi in tišini.

Si želiš kratkega odklopa od vsakdanjih obveznosti? Potrebuješ polnjenje dušnih baterij? Nimaš veliko časa? Želiš prisluškovati božjemu glasu v sebi? Morda bi rad razčistil minule in začrtal prihodnje dni? Bi rad doživel skupnost v molitvi in tišini? Se želiš veseliti in učiti ob razlaganju Božje besede?

Glavni duhovni asistent vsem članom DKPS omogoči enkrat letno udeležbo na štiri ali petdnevnih osebno vodenih duhovnih vajah v tišini. Duhovne vaje so čas tišine, umiritve, upočasnitve koraka. Človek, ki se ustavi in umiri sreča sebe in Boga. Učimo se moliti: osebna in skupna molitev, vodena meditacija. Izbrani odlomki iz Svetega pisma pomagajo odkrivati človekovo resničnost, posameznikove najgloblje in pristne želje. Udeleženci doživljajo tudi čas božje tolažbe in pomoči ter najdejo pogum, da svoje poslanstvo uresničijo v vsakdanjem življenju.

 

Duhovni dnevi z naslovom: »Ogledalo, povej mi.« 

Vodi: p. Beno Lavrih

Za: vzgojitelje, učitelje in druge

TerminKraj
20 .– 22. avgust 2021Ilirska Bistrica, Dom duhovnih vaj

Kdaj: od 20. do 22. avgusta  (začetek v petek ob 19.00 in zaključek v nedeljo po kosilu)
Kje: Dom Matere Terezije, Vodnikova 13, Ilirska Bistrica

Prijave: na tel: 041 264 800 ali e-mail: beno.lavrih@rkc.si


Povabljeni na duhovne dneve v Ilirski Bistrici, kjer bomo v prijetnem ambientu, razmišljali, se pogovarjali in molili o temi z naslovom: »Ogledalo, povej mi.«

Cilj duhovnih vaj je, pogledati vase, se ustaviti, slišati, kaj se v vas dogaja, kaj vas spremlja in vodi in imeti dobro odskočno desko za naprej. Osebna razmišljanja, pogovori, in božji beseda bodo vzgibi za razglabljane in veselje nad lastno podobo.

Prispevek:  za enoposteljno sobo z vso oskrbo  na dan je 25,00 eur, vikend 50,00 eur, za več posteljno sobo prispeva vsak 20,00 eur, vikend 40,00 eur.

Potrebujete vašo beležko, da si kaj zapišete in Sveto pismo.

 

 

Termini duhovnih vaj za učitelje in druge:

Vodi: p. Silvo Šinkovec s sodelavci

Za: vzgojitelje, učitelje in druge

TerminKraj 
20. - 25. julij 2020Nazarje, Dom duhovnih vajDuhovne vaje v tišini
3. - 8. avgust 2021Ilirska Bistrica, Dom duhovnih vajDuhovne vaje v tišini
   
29. julij - 1. avgust 2021Ilirska Bistrica, Dom duhovnih vajŠola molitve in meditacije

Več o duhovnih vajah

Prijave in navodila za udeležence