Ime nič ne velja; vprašanje je, kakšen je človek, ki ga ima.

Josip Jurčič

Osebni dnevnik

Udeleženci se naučijo uporabljati osebni dnevnik kot posebno metodo osebnostne rasti. Po posebni metodi udeleženci ustvarjajo zapise v delovni zvezek, ki ima svojsko strukturo. S pomočjo zapisovanja urejajo svojo notranjost, da pridejo od tesnobnega razpoloženja do notranjega miru. Prebujajo ustvarjalnost. Ozavestijo pretekle življenjske izkušnje in jih povežejo v smiselno celoto (narativna filozofija).

Vsebine seminarja so:

 • Zadnje obdobje mojega življenja
 • Dogodki, ki so najbolj oblikovali moje življenje
 • Razpotja: moje glavne življenjske izbire
 • Odnosi: življenje je srečevanje in ustvarjanje
 • Ko me doleti usoda – nepredvidljivi dogodki
 • Komu pripadati in komu ne - socialna razsežnost posameznika
 • Kdaj je domišljija le iluzija in kdaj ustvarjalnost?
 • Ko se dobro počutim in mi zares dobro gre - v stiku s seboj: notranja motivacija
 • Se tudi v meni skriva umetnik?
 • Kam me življenje vodi sedaj? - pogled v prihodnost

Trajanje seminarja: 32 ur (v dveh delih: 2 vikenda)

Ciljna skupina: posamezniki ali zaključene skupine

Pedagoški delavci lahko udeležbo na seminarju uveljavljajo pri predlogu za napredovanje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

Vodi: dr. Silvo Šinkovec in dr. Andrej Perko

Izvedba: Ljubljana: 

 1. del: 4.­­-6. 4. 2025, prijave do: 28. 3. 2025 

 2. del: 9.-11. 5. 2025

Število udeležencev: 30

Cena: 260€ (cena za prijavljene preko sistema Katis - z dovoljenjem ravnatelja znaša 142,55€).

V primeru odjave zaračunamo stroške obdelave v procentni vrednosti seminarja: 3 do 6 dni prej - 20%, 1 do 2 dni prej - 50%, na dan seminarja oz. brez vnaprejšnje odjave - 100%.

Za pridobitev potrdila, ki ga lahko uveljavljate kot strokovni pedagoški delavci, svetujemo, da se na seminar prijavite preko sistema Katis, ki omogoča najenostavnejšo pot do pridobitve potrdila.

Prijava na seminar: Osebni dnevnik

Prijava seminarji

Osebni dnevnik 2023

Letos smo ponovno, v okviru DKPS, izpeljali seminar Osebni dnevnik pod vodstvom p. dr. Silva Šinkovca. 1.del seminarja je potekal od 21. - 23. 4. 2023. Na njem se je zbralo 47 udeležencev. Na drugem delu, ki je potekal 12. in 13. maja 2023, pa se je zbralo 20 udeležencev. Vzdušje je bilo prijetno, udeleženci so zadovoljni in umirjeni odhajali domov.

Nekaj njihovih odmevov na seminar:

- Včeč mi je visoka strukturiranost seminarja. 

- Seminar je priložnost, da se umirimo, stopimo v stik s seboj in povežemo svojo življenjsko zgodbo v celoto.

- Metoda je izredno dobra in strukturirana za delo "na sebi". Predavatelj vodi ta seminar fenomenalno, izzove iz nas tisto analitičnost notranjega sveta, ki ga pogosto spregledamo.

- To je delavnica, ki bi jo moral vsak obiskati vsakih 5 let, da naredi pregled svojega življenja in dobi kak nov uvid.

- Na seminarju spoznamo metodo poglobitve v lastno življenje.

- Zahvaljujem za odlično izvedbo in vodenje patra Šinkovca. V veliko veselje mi je bilo sodelovati in poslušati razlage in hudomušne zgodbe. Vzdušje je bilo odlično, prav tako organizacija.

- Veliko stvari preko seminarja pride na plan.

- V minuti si v drugem svetu - v "notranjem svetu".

- Taka izobraževanja so dragocena. Podpiram idejo, da je potrebno to pripeljati v šole. Naši otroci/učenci/dijaki so "žejni" teh vsebin.

- Všeč mi je način odkrivanja sebe in globin z načinom, kot ga uporabljamo tu - s pisanjem. Te tehnike se do sedaj nisem posluževala, vendar se mi zdi zlata vredna. Hvala.

- Vsakdo potrebuje vpogled vase. Če delaš na sebi, poznaš sebe in tudi lažje "daješ" drugim.

- Vesela sem, da sem lahko poglabljala notranji svet. Želela bi, da bi se vsi naučili počivati v "notranji kamrici".

- S pomočjo odličnega vodstva je na seminarju možno priti zelo globoko, zelo daleč. Hvala, ker obogatite mene in ostale člane na delavnici.

- Bilo je več kot perfektno. Spoznanje za celo življenje.

- Priporočam seminar, saj se srečaš s sabo in lahko narediš nekaj, da postajaš boljši.

Osebni dnevnik 2020

01/14/2020

Pretekli vikend smo izvedli prvi del seminarja Osebni dnevnik, na katerem so se udeleženci po posebni metodi učili povezovati pretekle življenjske izkušnje in jih uporabiti za osebnostno rast.

Udeleženci, ki so pretekli vikend skupaj preživeli kar nekaj ur, so ob koncu seminarja pohvalili dobro vzdušje v skupini, izvedbo seminarja in podano vsebino, ki jim je in še bo pomagala pri srečevanju s samim seboj v vsakodnevnih situacijah in odnosih.

 

Nekaj mnenj - Kaj vam je bilo všeč, katero spoznanje vam je najbolj pomembno:

- Pisanje dnevnika bi mi prineslo olajšanje in čustveno mirnost, razbistritev misli, v veliko težkih življenjskih trenutkih. Kako naj se pravilno odločam za naprej, če nisem razmislila za nazaj. Pogovor s seboj (preko osebnega dnevnika) se mi zdi zato zelo pomemben

- Seminar bi priporočila drugim, saj te vodi k bistvu, jasnosti, ker je metoda dobra in ti pomaga, ker veliko odneseš za svoje življenje

- Točno to sem potrebovala...potrebujem.  Da mi je seminar v veliko pomoč pri soočanju s preteklostjo, sedanjostjo in tudi prihodnostjo. Vodstvo po motni vodi, ki se že malo bistri

- Všeč mi je bil predavatelj in vsebina. Najbolj všeč mi je, da smo na delavnici res delali - in to na najbolj pomembni osebi - sebi

- Všeč mi je bilo spoznanje, do kakšnih uvidov je možno priti s tako "relativno" enostavno metodo

- Všeč mi je meditacija, ki smo jo izvedli pred pisanjem, ima zelo močen naboj. Najbolj pomembno mi je spoznanje o sebi, kaj skrivam v sebi, kaj lahko spremenim, kje lahko poiščem pomoč, kdo mi lahko pomaga skozi ta proces.

- Predavanje je bilo zelo uporabno. Spoznala sem pomembnost znanj o refleksih in integraciji.

- Seminar bi vsekakor priporočila drugim, ker sem izvedela toliko koristnih informacij, ki mi bodo v pomoč pri delu in osebnem življenju.