Česa bi se lotili, če bi vedeli, da vam ne more spodleteti?

Robert Schuller

Osebni dnevnik

Udeleženci se naučijo uporabljati osebni dnevnik kot posebno metodo osebnostne rasti. Po posebni metodi udeleženci ustvarjajo zapise v delovni zvezek, ki ima svojsko strukturo. S pomočjo zapisovanja urejajo svojo notranjost, da pridejo od tesnobnega razpoloženja do notranjega miru. Prebujajo ustvarjalnost. Ozavestijo pretekle življenjske izkušnje in jih povežejo v smiselno celoto (narativna filozofija).

Vsebine seminarja so:

 • Zadnje obdobje mojega življenja
 • Dogodki, ki so najbolj oblikovali moje življenje
 • Razpotja: moje glavne življenjske izbire
 • Odnosi: življenje je srečevanje in ustvarjanje
 • Ko me doleti usoda – nepredvidljivi dogodki
 • Komu pripadati in komu ne - socialna razsežnost posameznika
 • Kdaj je domišljija le iluzija in kdaj ustvarjalnost?
 • Ko se dobro počutim in mi zares dobro gre - v stiku s seboj: notranja motivacija
 • Se tudi v meni skriva umetnik?
 • Kam me življenje vodi sedaj? - pogled v prihodnost

Trajanje seminarja: 32 ur (v dveh delih: 2 vikenda)

Ciljna skupina: posamezniki ali zaključene skupine

Pedagoški delavci lahko udeležbo na seminarju uveljavljajo pri predlogu za napredovanje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

Vodidr. Silvo Šinkovec s sodelavci

Izvedba: Ljubljana,

 1. del: 15.–17. 1. 2021

 2. del: 5.–7. 2. 2021

Prijave: do 3. 1. 2020

Cena: 190€

V primeru odjave zaračunamo stroške obdelave v procentni vrednosti seminarja: 0-5 dni prej - 10%, brez vnaprejšnje odjave - 50%.

Prijava na seminar Osebni dnevnik

Pristopna izjava

Kaj menijo udeleženci o seminarju Osebni dnevnik

01/14/2020

Pretekli vikend smo izvedli prvi del seminarja Osebni dnevnik, na katerem so se udeleženci po posebni metodi učili povezovati pretekle življenjske izkušnje in jih uporabiti za osebnostno rast.

Udeleženci, ki so pretekli vikend skupaj preživeli kar nekaj ur, so ob koncu seminarja pohvalili dobro vzdušje v skupini, izvedbo seminarja in podano vsebino, ki jim je in še bo pomagala pri srečevanju s samim seboj v vsakodnevnih situacijah in odnosih.

 

Nekaj mnenj - Kaj vam je bilo všeč, katero spoznanje vam je najbolj pomembno:

- Pisanje dnevnika bi mi prineslo olajšanje in čustveno mirnost, razbistritev misli, v veliko težkih življenjskih trenutkih. Kako naj se pravilno odločam za naprej, če nisem razmislila za nazaj. Pogovor s seboj (preko osebnega dnevnika) se mi zdi zato zelo pomemben

- Seminar bi priporočila drugim, saj te vodi k bistvu, jasnosti, ker je metoda dobra in ti pomaga, ker veliko odneseš za svoje življenje

- Točno to sem potrebovala...potrebujem.  Da mi je seminar v veliko pomoč pri soočanju s preteklostjo, sedanjostjo in tudi prihodnostjo. Vodstvo po motni vodi, ki se že malo bistri

- Všeč mi je bil predavatelj in vsebina. Najbolj všeč mi je, da smo na delavnici res delali - in to na najbolj pomembni osebi - sebi

- Všeč mi je bilo spoznanje, do kakšnih uvidov je možno priti s tako "relativno" enostavno metodo

- Všeč mi je meditacija, ki smo jo izvedli pred pisanjem, ima zelo močen naboj. Najbolj pomembno mi je spoznanje o sebi, kaj skrivam v sebi, kaj lahko spremenim, kje lahko poiščem pomoč, kdo mi lahko pomaga skozi ta proces.

- Predavanje je bilo zelo uporabno. Spoznala sem pomembnost znanj o refleksih in integraciji.

- Seminar bi vsekakor priporočila drugim, ker sem izvedela toliko koristnih informacij, ki mi bodo v pomoč pri delu in osebnem življenju.