Česa bi se lotili, če bi vedeli, da vam ne more spodleteti?

Robert Schuller

Območna skupnost Mozirje

Sedež delovanja: Mozirje, Na Tratah 1a (Slomškova dvorana)

Predsednik/ca OS oz. kontaktna oseba: Jelka Repenšek, jelka.repensek@gmail.com

Duhovni asistent: Sandi Koren, župnik v Mozirju

Osnovni podatki

Območna skupnost Mozirje se razvija od leta 1992, ko smo v Frančiškanskem samostanu Nazarje, ki je bil prva leta naš gostitelj, imeli prvo predavanje. Vsa leta vodi skupnost Jelka Repenšek, pri čemer ji vsako leto pomaga tudi ozek tim sodelavcev, ki se menjujejo. Kot smo zapisali ob 15.-letnici našega delovanja (2007), je rutina tista, ki nas najbolj postara. Da bi presegli rutino, to odmiranje ustvarjalnosti, smo potrebni svežih dražljajev, ki nas prebujajo kot pedagoge, kot kristjane, kot celostne osebnosti. Zato so k našim dejavnostim povabljeni vsi. Imamo 60 članov, ki so doma in poučujejo ter vzgajajo v Savinjsko - Šaleški regiji. V naših 18. letih se nam je priključilo veliko ljudi. Mnogi so tudi odšli, nekateri pa še vstopajo in tako upamo, bo tudi v prihodnje. Gradimo skupnost strokovno uspešnih, duhovno prebujenih, radovednih in ustvarjalnih ljudi.

Dejavnosti

Ob organiziranju dejavnosti območne skupnosti nas življenje uči in vzgaja tako, da smo od znamenitih slovenskih predavateljev prešli tudi na domače strokovnjake, ki so najpogosteje kar naši člani. Najbolj živahno potekajo dejavnosti od oktobra do aprila, ko nas počivajoča narava usmerja k študijskim in družabnim aktivnostim. Kaj je torej že bilo na naši ponudbi: romarske maše, duhovne obnove, predavanja za osebno rast, teološka predavanja, duhovni in zgodovinski potopisi, pedagoška predavanja, gledališke predstave, seminarji in delavnice. Letošnjo jesen smo imeli zanimiva srečanja, kot je Raziskovanje gozda za vso družino, tečaj kaligrafije, dan Geštalta, adventna duhovna obnova in tečaj peke božičnega peciva. Vse te delavnice so plod 'domačega znanja'. Dobro smo se počutili na naših srečanjih, takih kvalitetnih druženj si želimo tudi v prihodnje.

Srce našege območne skupnosti je skupina za duhovno rast DKP, ki se sestaja vsak tretji ponedeljek v župnijski knjižnici. Z molitvijo večernic in vsakokratno temo, na katero se ves mesec pripravljamo, duhovno rastemo sami in tako upamo, da tudi društvo in družba, iz katere izhajamo.