Besede so kot čebele: pikajo in prinašajo med.

švicarski pregovor

Popotovanje očetov

Avtor: David Ratte

Obseg: 144 strani

Format: 235 mm x 315 mm

Leto izida: 2013

Cena: 19,50 € => sedaj le 17,50 € (+ poštnina 2 €)

Predstavitev knjige:

Strip Popotovanje očetov je avtor zasnoval z mislijo, »kako lahko o veri spregovorimo brez ustvarjanja neke Da Vincijeve šifre, brez tega, da bi vse skupaj popljuvali in kar tako, malo mimogrede, poteptali prepričanje milijonov ljudi«. Prejel je mednarodno nagrado za najboljši krščanski strip Angoulême 2008 in jubilejno nagrado Angoulême 2011.
Prvo stoletje. Trije zaskrbljeni očetje se odpravijo na pot po Galileji in Judeji iskat svoje sinove, ki so postali Jezusovi apostoli. Človeška pustolovščina pa jih bo pripeljala dlje, kot so si kdaj koli mislili. Znana zgodba, napisana v obrnjeni perspektivi. Pot, ki se začne kot nerazumevanje, jeza, strah ob iskanju »izgubljenih sinov«, vse bolj postaja pot iskanje sebe, prevetritve lastnih prepričanj in opuščanja predsodkov.
Popotovanje očetov je njihovo osebno popotovanje, na katerem se počasi odpirajo novemu, začnejo odpirati varne kamrice lastnih gotovosti, hkrati pa se začno zavedati tudi tistega, kar je v njih dobrega.
Zanimivo je končno srečanje očetov in sinov, ki odraža medsebojno spoštovanje, pozitivno presenečenje, sprejemanje življenja. Sobivanje in razumevanje različnih generacij je ne le možno, temveč – po tem, ko vsak prehodi določeno, samo svojo, pot – tudi obogatitev za vse.
Stripovski pristop skrbi, da ostaja vse na trdnih tleh, življenje in človeka jemlje celostno, brez olepševanj. Zato bo knjiga nadvse dobrodošlo branje tako za odraščajoče najstnike, kot za vse odrasle, ki pot njihovega odraščanja spremljajo.

 

Naročilo knjige Popotovanje očetov

Naročilo knjige

Naročam knjigo